34,7548$% 0.05
36,5303€% -0.04
44,0850£% 0.12
2.955,43%0,17
4.907,00%-0,02
19.621,00%-0,07
2.645,15%0,13
9.922,18%0,97
฿%
Ł%
Ξ%
%
$%
Kablosuz kulaklıklar, günümüzde kodek problemleriyle gündeme geliyor. Qualcomm, birçok markanın desteklediği aptX kodek bileşenlerinden bazılarını Android Açık Kaynak Projesi’ne (AOSP) ekleyeceğini duyurdu.
Qualcomm, aptX bazı kodek bileşenlerini ücretsiz sunacak
1980’lerde Dr. Stephen Smyth tarafından üniversite projesi olarak geliştirilen aptX, günümüze kadar ulaşmayı başardı. Gerçek zamanlı ses verisi sıkıştırma için kullanılan aptX algoritması, düşük gecikmeli kablosuz uygulamalar için yazılım ve programlanabilir donanım biçiminde kullanıma sunulan fikri mülkiyetle genişledi.
Yakın zamana kadar telefon üreticileri, telefonlarında Qualcomm’un çiplerini kullansalar bile aptX codec bileşenlerini desteklemek için bir telif ücreti ödemek zorundaydı. Samsung, telif ücreti nedeniyle aptX kodek desteği sunmayacağını açıkladı.
Tasarımı ile hayran bırakacak! Nothing Ear (2) özellikleri sızdırıldı
ANC (aktif gürültü engelleme) teknolojisine sahip olacağı belirtilen Nothing Ear (2) özellikleri sızdırıldı. İşte detaylar…
Akıllı telefon pazarında en büyük yonga seti sağlayıcılarından biri olan Qualcomm, 2015 yılında aptX kodek isim haklarını satın aldı. Açıklanan bilgilere göre Qualcomm, aptX’in standart ve HD versiyonları açık kaynak hale getirecek. Ancak, aptX Adaptive ve aptX’in nadiren kullanılan düşük gecikmeli sürümü gibi aptX’in daha gelişmiş sürümleri dahil değilmeyeceği duyuruldu.
Konu hakkında açıklama yapan şirket, “Birkaç ay önce, Android Açık Kaynak Projesi’ne klasik aptX ve aptX HD için kodlayıcıları dahil etme kararı aldık. Qualcomm lisansı altında, bu kodlayıcıların gerçekten de yürürlükteki anlaşmalar uyarınca AOSP kapsamında mevcut olduğunu söylemekten heyecan duyuyoruz. Olağan iş süreçlerimize göre, aptX ve aptX HD kodlayıcıların AOSP’ye eklenmesi dışında aptX lisanslaması değişmeden kalacak.” ifadelerine yer verdi.
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.
Fark edilmeyen tehlike: Ford, 1.2 milyon aracı geri çağırdı!
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.